Мнения

„Помогна ми да осмисля много неща в живота си, както и приритети; да преборя част от страховете си. Помогна ми да не изпитвам толкова силно и често чуство за вина, да не се опитвам да спасявам света, както и да угодя на всички, а да мисля повече за себе си. Създадох страхотни приятелства, разбрах повече себе си, разбрах малко и другите; разбрах че проблемите на почти всички хора си приличат – макар и не под еднакво проявление – в същината си са същите.”
Мариела Тодорова


„Записах се в курса по психодрама, малко на шега, защото ми беше интересно, но ясно разбирах че ще ми е полезно ако успея да науча повече за себе си и преодолея трудностите при комуникиране. В хода на курса се случиха много неща в личният ми живот, с които повечето хора трудно се справят. Групата много ми помогна да преодолея колкото е възможно по-безболезнено всичко това. Благодарение на техният житейски опит и това как всеки от тях се е справил в подобни ситуации. Разбрах, че всички имаме сходни проблеми и притеснения, но реагираме по различен начин. Аз сама трябваше да избера дали да преодолявам всичко това, въпреки страхът ми от грешки или да продължа да се свивам и притеснявам. Благодарение на игрите и опита на хората, които работеха с нас, успях да загърбя голяма част от притесненията си и да се науча да се справям по-успешно с останалите. Не на последно място разбира се изградих приятелства на които много държа- хора които те познават много добре, биха ти подали ръка винаги, когато имаш нужда и не биха си позволили да те критикуват.
Сега мога да се похваля,че надскочих себе си и това да направя презентация пред 100-150 човека не е проблем. Когато реша мога да намеря начин да се запозная и с някой на улицата или в трамвая . И нещо, което ми пести много време и усилия- научих се , че това да попиташ „как“ и да поискаш помощ не е проява на слабост, а е начин да продължиш напред по-бързо.Този курс се оказа много по-необходим за мен, отколкото очаквах когато го започвах.“

Вера Михайлова